Den snabba vägen till EN 1090-certifiering

ESAB erbjuder nu den svetsande industrin möjlighet att uppfylla kraven enligt EN 1090, via standard WPQR (Welding Procedure Qualification Records) för rörtråd-, MIG/MAG- och MMA-svetsning.

Det gör att du slipper den dyra och tidskrävande kvalificering som svetsprocedurerna kräver för att uppfylla kraven enligt EN 1090 för CE-certifiering.


VI GÖR DET LÄTT.

Att skapa, verifiera och godkänna nya procedurer samt kontrollera, anpassa och godkänna befintliga är ett tidskrävande jobb som kräver expertkunskaper.

ESAB har utfärdat svetsprocedurer under överseende av ett kvalificeringsorgan och har erhållit de nödvändiga WPQR-certifikaten. Dessa WPQR-certifikat kan ni använda för att skapa svetsdatablad för era stålarbeten och beroende på hur många kvalificeringar som krävs, kan det röra sig om tiotusentals kronor i lägre kostnader för er.


ESAB's WPQR-LÖSNING ENLIGT EN 1090

 • Certifierat av certifieringsorganet TÜV Rheinland, Tyskland eller Inspecta Sweden AB.
 • Godkänt för stålkonstruktioner EN 1090-2 i klassen EXC 2.
 • Kostnadseffektivt erbjudande – billig lösning, WPQR är samlade i prisvärda set beroende på typ av tillsatsmaterial.
 • Kvalificeringsdokument för svetsprocedurer.
 • Omfattar tillsatsmaterial som vanligen används vid tillverkning av stålstrukturer, inklusive solidtrådar, fluxfyllda rörtrådar och metallpulverfyllda rörtrådar.

SÅ HÄR BESTÄLLER DU

Följ den här ordningen vid beställning av certifierade WPQR:

 1. Logga in på ESAB's WPQR-onlineverktyg för att hitta din/dina WPQR-certifikat. (Användarnamn: weldcloud@esab.com, Lösenord: esab).
 2. Bläddra i lista över tillgängliga WPQR. Du kan filtrera din WPQR-sökning genom att ange fogtyp, material, materialtjocklek och tillsatsmaterial för att hitta rätt WPQR och namn.
  OBS! Detta är ett inte ett beställnings-formulär.
 3. För beställning anger du namnet på den/de WPQR-certifikat du vill beställa och slutför beställningen på något av de här två sätten nedan:
  1. Som ESAB-kundoch med ett befintligt kundnummer, gör du din beställning direkt hos ESAB-ordermottagning.
  2. Om du inte har ett kundnummer hos ESAB kontaktar du närmaste ESAB's återförsäljare, som beställer detta för dig. Hitta din lokala återförsäljare här.
 4. Därefter får ni en länk för att hämta din/dina företagsspecifika, vattenstämplade WPQR (denna länk gäller även vid följande beställningar).

Har du frågor eller behöver mer hjälp? Kontakta ESAB eller läs våra vanliga frågor

Aristo welder

            VANLIGA FRÅGOR               

x

x

Loading..