De snelle weg naar EN 1090 Certification

ESAB zet zijn toonaangevende expertise in om fabrikanten te helpen bij het voldoen aan de eisen van EN 1090, de nieuwe Europese kwaliteitsnorm voor alle staal- en aluminiumconstructies vervaardigd vanaf 1 juli 2014.

Met de geteste en goedgekeurde Las Methode Kwalificatie (LMK) oftewel goedkeuringsrapporten voor MIG/MAG- en MMA-lassen van ESAB bent u geen bergen geld en tijd meer kwijt aan de kwalificatie van lasmethoden zoals die wordt voorgeschreven door EN 1090 voor CE-certificering.


WIJ MAKEN HET U GEMAKKELIJK.

Het opzetten, verifiëren en goedkeuren van nieuwe methoden en het controleren, aanpassen en goedkeuren van bestaande methoden kost nogal wat tijd en vereist veel expertise. ESAB heeft tests voor lasmethodebeproeving ontwikkeld onder toezicht van een kwalificatieorgaan en heeft de vereiste LMK's verkregen. Fabrikanten kunnen deze geteste en gecertificeerde LMK's gebruiken om Llas Methode Beschrijvingen (LMB) aan te maken voor hun staalconstructies. Afhankelijk van het aantal benodigde kwalificaties kunnen er op die manier tienduizenden euro's worden bespaard.


DE LMK-OPLOSSING VAN ESAB VOOR EN 1090.

 • Gecertificeerd door aangemelde instantie TÜV Rheinland in Duitsland of Inspecta Sweden AB
 • Goedgekeurd voor staalconstructies (EN 1090-2) van uitvoeringsklasse (Execution Class - EXC) 2
 • Rendabele aanbieding, maar een voordelig aanbod; LMK’s zijn op basis van het type vulmetaal ingedeeld in voordelige sets
 • Las Methode Kwalificatie - goedkeuringsrapporten
 • Met gangbare ESAB toevoegmaterialen voor de productie van constructiestaal, met inbegrip van massieve metaaldraden, flux-gevulde draden en
  metaalpoeder-gevulde draden:
OK AristoRod 12.50
OK Autrod 12.51
Coreweld 46LS

 • Met alle ESAB inverter-gebaseerde machines en machines uit de digitale chopperserie uit het actuele gamma. Ook toepasbaar voor vele machines die al in gebruik zijn:
Origo Mig (alleen voor machines uit de digitale chopperserie)
Aristo® Mig (volledig actueel assortiment)
Warrior

ZO KUNT U BESTELLEN.

Volg deze stappen om LMK's van ESAB te bestellen:

 1. Log in op de WPQR Online Tool gebruikersnaam: weldcloud@esab.com, passwoord: esab) voor een lijst met beschikbare LMK's. (Deze inloggegevens zijn uitsluitend bedoeld voor algemeen gebruik.)
 2. Filter de beschikbare LMK's op basis van uw eisen. Geef verbindingstype, materiaal, materiaaldikte en lastoevoegmateriaal aan om uw order te specificeren op LMK-naam. Let op: dit is een planningshulpmiddel voor uw bestellingen, geen bestelformulier.
 3. Geef de naam op van de LMK('s) die u wilt bestellen en plaats vervolgens uw order op een van deze twee manieren:
  1. Bent u al klant bij ESAB en hebt u al een account? , Plaats uw bestelling dan rechtstreeks bij uw lokale ESAB klantenservice.
  2. Hebt u nog geen account bij ESAB? , Neem dan contact op met uw dichtstbijzijnde ESAB-dealer. Vind hier uw lokale dealer.
 4. U ontvangt een link voor het downloaden van LMK's met watermerk, specifiek voor uw bedrijf.

Hebt u vragen of hebt u nog hulp nodig? Neem contact op met ESAB of kijk bij onze Veelgestelde vragen

       VEELGESTELDE VRAGEN      

Aristo welder
x

x

Loading..